Voor de fans van Duke Nukem die het nieuwe deel, Duke Nukem Forever, ouderwets op de pc willen spelen is er goed nieuws. Deze spelers kunnen namelijk alvast kijken of hun pc het nieuwe deel kan draaien of niet.

Ontwikkelaar Gearbox heeft de systeemeisen bekend gemaakt en deze lijken op het eerste gezicht mee te vallen. De game zal niet het uiterste van je pc vragen ondanks dat de game dertien lange jaren in ontwikkeling is geweest. De langverwachte game werd keer op keer uitgesteld en wisselde meerdere malen van ontwikkelaar. De game zal kunnen draaien op de laatste drie versies van Windows: XP, Vista en 7.

De minimale systeemeisen zullen bestaan uit minimaal een Intel Core 2 Duo 2Ghz of AMD Athlon 64 X2 2GHz processor. Als videokaart zal je minimaal moeten beschikken over een NVIDIA GeForce 7600 of ATI Radeon HD2600. Daarnaast zal je moeten beschikken over 1GB aan geheugen en 10GB aan vrije ruimte op je harde schijf.

De aanbevolen systeemeisen van Gearbox ligen iets hoger en bestaan uit een Intel Core 2 Duo 2,4GHz of een AMD Athlon 64 X2 2,6GHz of sneller. Voor de videokaart raad Gearbox aan om een NVIDIA GeForce 8800 GTS of een ATI Radeon HD3850 of sneller te monteren. De hoeveelheid aanbevolen geheugen is 2GB en de vereiste vrije ruimte op de harde schijf blijft gewoon 10GB.