Facebook gaat binnenkort niet alleen reclames met tekst of afbeeldingen tonen, maar ook video’s worden onderdeel van de advertentiemethodes van het sociale netwerk. Het aanbieden van zulke video’s zal Facebook waarschijnlijk niet in de koude kleren gaan zitten; de kosten voor een adverteerder lopen namelijk op tot minstens 1 miljoen dollar.

In de komende maanden zal Facebook videoreclames gaan invoeren op de website, waarschijnlijk in de maand juni of juli. Het aanbieden van dit soort advertenties zal zeker niet voor iedereen weggelegd zijn, Facebook rekent een flink bedrag voor een videocampagne.

Per dag verwacht Facebook inkomsten van 4 miljoen uit alle advertenties. Per slot voor video-advertenties zou Facebook een miljoen dollar willen rekenen. Er zijn vier slots per categorie, waarvan er eveneens vier zijn. De categorieën richten zich op leeftijd en geslacht: onder of boven de 30 jaar en mannelijke of vrouwelijke gebruikers.

Hoe de advertenties er uit zullen zien is nog onduidelijk. Facebook wil er voor zorgen dat gebruikers zich niet zullen irriteren aan de advertenties. Toch lijkt het er op dat de advertenties automatisch afgespeeld zullen worden, maar onduidelijk is of geluid hierbij automatisch wordt ingeschakeld. Per dag worden gebruikers maximaal driemaal geconfronteerd met een videoreclame.