De PSOne spellen voor de Xperia Play vliegen nog niet over de toonbank, de teller staat nog niet eens op 1000. Dat blijkt uit een uitspraak van Dominic Neil-Dwyer, het hoofd van de marktontwikkeling bij Sony Ericsson. Echter maakt hij zich nog geen zorgen.

In een interview met PlayStation Lifestyle liet Neil-Dwyer weten dat het downloadaantal van duizend nog niet is bereikt. Neil-Dwyer is echter optimistisch: "Er zijn op het moment pas slechts een PSOne-titels beschikbaar, binnenkort komen er meer titels aan en tijdens de E3 zijn er zeker wat spectaculaire aankondigingen. We maken ons dus nog geen zorgen, het is een revolutionair apparaat en we zijn er erg blij mee."

Neil-Dwyer is dus erg optimistisch over de toekomst. Over die toekomst had hij namelijk nog meer te vertellen. Ondanks de goede ontvangst van de telefoon is het niet helemaal onverwachts dat de verkoopcijfers tegen vallen. Momenteel is er nog maar een mager aanbod in PSOne-games. Het aantal spellen wat zich nu in de digitale winkel bevind valt op twee handen te tellen. Meer PSOne- en Exclusieve games zullen de verkoopcijfers in ieder geval geen kwaad doen. Daarom kan iedere Xperia Play eigenaar met enthousiasme uitkijken naar de aankomende E3 beurs in Los Angeles.