Sony Ericsson heeft afgelopen nacht de Xperia Play officieel aangekondigd. Dit deed Sony Ericsson tijdens de Super Bowl, een Amerikaans sportevenement waar jaarlijks wereldwijd meer dan 100 miljoen mensen naar kijken. Tijdens het reclameblok was er te lezen dat de release op 13 februari plaats zal vinden.

Met de "PlayStation Phone" wil Android duidelijk maken dat het klaar is om te gamen. Op de Xperia Play kan je dit doen door de PlayStation Pocket applicatie te starten, hierna tref je de vertrouwde XMB aan zoals we die van PlayStation kennen.

Volgens Engadget zal een 1GHz snapdragon processor het denkwerk voor zijn rekening nemen en zou het toestel 512 MB RAM aan boord hebben. De Play is verder voorzien van een vier inch LCD scherm en beschikt over een uitschuifbaar bedieningspaneel. Op het toestel zal Android Gingerbread draaien met de eerder genoemde Playstation Pocket applicatie.

Onduidelijk is nog welke games er precies beschikbaar komen voor de Sony Ericsson Xperia Play. Voor de PSOne games heeft het bedrijf al eerder een emulator ontwikkeld en de Play is duidelijk een stuk krachtiger dan een PSP Go. Wellicht dat de emulator ook voor dit toestel beschikbaar komt en we die games tegemoet kunnen zien! Al bestaat er natuurlijk ook de mogelijkheid dat ze beginnen met een geheel nieuwe lineup.