3min

Apple komt dit weekend met een grote verrassing, zo groot dat niemand nog precies weet wat het gaat worden. Mogelijk de volgende iPhone maar het kan ook een geheel nieuw product zijn. In elk geval wil Apple hiermee het 10-jarig bestaan van haar winkelketen vieren. Volgens de website Boy Genius Report (BGR) wil Apple dit groots gaan vieren.

Al het Amerikaanse personeel van de fysieke Apple Stores zouden inmiddels instructies hebben gehad over de feestelijkheden welke dit weekend plaats zullen vinden op zondag 22 mei. Dat is wel enkele dagen na de datum waarop de winkelketen 10 jaar bestaat, dat is namelijk aanstaande donderdag 19 mei. De reden om de feestelijkheden op zondag te houden zou zijn omdat het dan meer aandacht krijgt, meer mensen vrij zijn van hun werk en in staat zijn om een Apple Store te bezoeken.

Volgens de geruchten zouden in elk filiaal zo’n 10 tot 15 medewerkers een extra dienst moeten draaien om de feestelijkheden goed te kunnen voorbereiden. Deze medewerkers zullen van zaterdagavond tot zondagmiddag een nachtdienst moeten draaien.

Deze werknemers moeten naar verluidt hun mobiele telefoons inleveren en mogen niet met de buitenwereld communiceren totdat de feestelijkheden beginnen. Ook moeten ze een geheimhoudingsverklaring ondertekenen. Of het Apple gaat lukken om het geheim te houden tot zondagmiddag zal nog moeten blijken.

Apple zou inmiddels diverse ‘gigabytes aan gegevens’ hebben verspreid onder de medewerkers van de winkels. Dit zouden zipbestanden zijn met de naam trainingsmateriaal. Die bestanden mogen naar verluidt pas zaterdagavond worden geopend, waarschijnlijk verstrekt Apple dan pas de wachtwoorden van de zipbestanden.

Volgens een informant van BGR hebben alle winkels al apparatuur binnengekregen met de naam Lindsey S, welke komend weekend in de nacht van zaterdag op zondag moet worden geïnstalleerd. Volgens de informant krijgen de winkels vrijdag of zaterdag nog meer leveringen. Deze moeten echter achter slot en grendel blijven tot zaterdagavond.

Volgens de informant zullen de winkels zaterdagavond worden afgeplakt met zwarte gordijnen zodat eventuele voorbijgangers niet kunnen zien wat er binnen gaande is.

Normaal gesproken gebruikt Apple altijd de WorldWide Developers Conference om nieuwe producten aan te kondigen. Mogelijk is Apple al een paar stappen verder en kan het aanstaande zondag al nieuwe producten gaan verkopen. Deze ontwikkelaarsconferentie staat op de agenda voor 6 juni en zal waarschijnlijk voornamelijk gaan over iOS 5 en Mac OS X Lion.

Op internet gaan er meer dan voldoende speculaties over wat Apple zondag precies gaat doen. Deze lopen uiteen van gigantische kortingen op bestaande producten tot de nieuwe iPhone, een kleinere iPhone, een iPad 3, een iPad met andere afmeting tot zelfs een totaal nieuw product. Bij dat laatste lijkt een Apple televisietoestel het populairst te zijn. Ook zijn er geruchten dat Apple zondag met de nieuwe clouddienst die MobileMe moet gaan vervangen op de proppen komt, dat staat alleen weer haaks op de geruchten dat de winkels leveringen hebben ontvangen.

Wat het precies gaat worden is moeilijk te zeggen, de informant van BGR zou het uiteindelijk ook nog uit zijn duim kunnen hebben gezogen maar dat klinkt onwaarschijnlijk. Als jij een idee hebt wat Apple mogelijk van plan is laat het vooral weten in de reacties.