De langverwachte nieuwe detective game van Rockstar, L.A. Noire is vanaf aanstaande vrijdag te koop. Rockstar is bekend van populaire spellen als Grand Theft Auto (GTA) en Red Dead Redemption. Met L.A. Noire hoopt Rockstar wederom een toptitel in de markt te kunnen zetten die goed verkoopt.

De eerste previewberichten over de game zijn zeer positief te noemen, maar de realiteit zal na het weekend pas bekend zijn als de die hard gamers ermee aan de gang zijn geweest. De game brengt je terug naar de jaren 40 en laat je zien hoe het is om in die tijd een echte detective te zijn.

Er is in deze game ook veel aandacht besteedt aan de kleine details en de sfeer van de game. Het doel is om je echt terug te brengen naar de jaren 40 en dat moet ook wel om de game een succes te laten worden.

In de game kruip je in de huid van Cole Phelps, een detective bij de LAPD. Drank, Jazz muziek en corruptie vieren hoogtij in de misdaad en het is aan jou om dat tegen te gaan. Elke opgeloste zaak zorgt ervoor dat je een stapje hoger komt op de ladder van succes, maar ook dieper verzeild raakt in de onderwereld. Waar je steeds weer voor nieuwe keuzes komt te staan.

De launch trailer!

Het belangrijkste element in deze game zijn de gezichtsuitdrukkingen. Hiervoor is een nieuwe technologie gebruikt genaamd MotionScan. Daarmee is het mogelijk om veel beter gezichtsuitdrukkingen van personages in de game te beoordelen. Op basis daarvan moet je dan ook veel beslissingen maken, Rockstar geeft aan 32 HD camera’s gebruikt te hebben om gezichtsuitdrukkingen van acteurs vast te leggen en te verwerken in de game. Tijdens het verhoren van verdachte komt dit bijvoorbeeld het meest aan bod, op basis van de gezichtsuitdrukkingen van de verdachte zal je beslissingen moeten nemen. Zoals deze te geloven, door te vragen of nieuw bewijsmateriaal te presenteren. Waarbij elke actie een andere uitwerking heeft op de verdachte.