Google breidt functionaliteit +1-knop verder uit

Google heeft de functionaliteit van de Google +1-knop verder uitgebreid. Google hoopt hiermee de activiteit van de knop verder te vergroten maar ook meer discussies op het sociale netwerk Google+ aan te zwengelen. Zo is het onder meer mogelijk om een webpagina direct te delen met een cirkel en kan je de look en feel van een bericht mee plaatsen op je Stream.

Google breidt functionaliteit +1-knop verder uitDe concurrentiestrijd tussen Google+ en Facebook gaat onverminderd door. Gisteren schreven we al dat Facebook zijn privacysettings heeft aangepast en bepaalde functionaliteiten van Google heeft overgenomen. Vandaag kunnen we melden dat ook Google zijn netwerkmogelijkheden verder uitbreidt.

Zo beschikt de Google +1-knop binnen enkele dagen over meer mogelijkheden. Je kan straks direct vanaf de knop een webpagina delen met een van je cirkels, waardoor zij dit direct terug zien in hun Stream. Ook worden er zogenaamde ‘snippets’ toegevoegd aan berichten op het Google+-netwerk indien er een webpagina wordt gedeeld. Uitgevers van deze webpagina’s kunnen deze ‘snippets’ opmaken. Elke ‘snippet’ bevat een titel, afbeelding en omschrijving welke door de uitgever kan worden meegestuurd, alles bij elkaar een zeer krachtig middel om meer bezoekers naar je website te trekken.

Hieronder is in een video te zien hoe het precies in zijn werk gaat: