1 min

Sony heeft de merknaam ‘PlayStation Vita’ en ‘PS Vita’ aangevraagd bij de EU, ook voor een bijbehorend logo is een aanvraag ingediend. De aanvraag is ingedient bij de Trademarks and Designs Registration Office van de Europese Unie.

Eerder deden zich al geruchten de ronde dat de nieuwe Next Generation Portable (NGP) van Sony, de naam Vita zou gaan dragen. Waarschijnlijk wordt dit vannacht in de persconferentie van Sony, welke om 2 uur Nederlandse tijd zal beginnen, bevestigd. Tot die tijd is het even afwachten of Vita inderdaad de nieuwe naam is van de NGP. Het zou ook zomaar de naam van een nieuwe dienst kunnen zijn.

De NGP of Vita zal de opvolger worden van de PSP en moet het handheld gamen weer naar een hoger plan brengen. Vita is een woord dat voorkomt in de Italiaanse taal en daar betekent het ‘Leven’. Op een Amerikaanse website van Sony PlayStation werd al gelinkt naar een subpagina met de naam PlayStation Vita, maar ook in de broncode van Sony’s websites is de naam al verschillende keren opgedoken. Vannacht komt een einde aan de onduidelijkheid.