2min

Electronic Arts (EA), heeft gisteren op de E3 bekend gemaakt bezig te zijn met een speciale versie van de populaire game The Sims. Er komt namelijk een The Sims Social welke speciaal bedoelt is voor Facebook.

EA heeft met The Sims de beste game franchise ter wereld in handen. Geen enkele andere game is zo succesvol geweest als The Sims. Inmiddels bestaat deze franchise al meer dan tien jaar en gaat EA nu proberen om via Facebook het succes voort te zetten. Gamers kunnen in The Sims een virtuele omgeving en personen beheren. Ze kunnen hun personage een heel leven laten leiden, door een huis te bouwen voor ze, werk voor ze te zoeken, sociale contacten te leggen, etc. Net als in het echte leven maar dan virtueel. The Sims is eigenlijk altijd een singpleplayer game geweest en gaat nu dus op Facebook verder wat natuurlijk een hele andere game ervaring is maar ook veel nieuwe mogelijkheden biedt.

EA heeft geprobeert om met The Sims Online een mutliplayer-versie van de game te lanceren, deze game werd in 2002 gelanceerd maar wegens tegenvallende resultaten ging in 2008 de stekker eruit. De game bleek niet populair genoeg.

De allereerste trailer van The Sims Social!

Nu gaat EA een nieuwe poging doen met de hulp van Facebook, deze nieuwe online variant zal de naam The Sims Social gaan dragen en zal een hele nieuwe Sims gaan worden. De bedoeling is dat je in the Sims Social laleen kan communiceren met ander echte spelers, er zullen dus geen nep personages rondlopen en het brabbeltaaltje is ook verleden tijd.

Het spel zal gratis te spelen zijn op Facebook, wel zullen er tegen betaling extra mogelijkheden worden aangeboden. Waarvoor precies betaald moet worden en hoe dit in zijn werk gaat wordt in een later stadium bekend gemaakt. The Sims Social zal in het 3e kwartaal van 2011 worden gelanceerd.