Nintendo’s CEO, Satoru Iwata, heeft weer goed van zich laten horen. Vanmorgen meldde we al dat Nintendo het niet mogelijk gaat maken om DVD’s en Blu-Ray’s af te spelen op de Wii U. Nu kunnen we meldden dat Nintendo ook geen interesse heeft in games die gebruik maken van het freemium-model. Wat simpelweg betekend dat games gratis te spelen zijn, maar er optioneel features, items, en functies kunnen worden bijgekocht.

Iwata is van mening dat de waarde van games niet moet worden onderschat. De hele waardeperceptie van games kan nog weleens onderuit gehaald worden door het freemium-model. Daarom is Nintendo geen voorstander van dit model en is de kans ook klein dat dit soort games op de Wii U beschikbaar gaan komen.

"Het gevaar van dit model is dat mensen straks de waarde van games niet meer zien en voor ons de enige manier om nog games te verkopen zal zijn om de prijs te verlagen, dan zou de toekomst voor de gameindustrie een stuk minder rooskleurig zijn.", aldus Iwata. Ook vraag hij zich af of dit freemium op de lange termijn wel zal werken. In het verleden heeft Iwata al laten weten geen voorstander te zijn van de iPhone games die beschikbaar zijn voor slechts een paar euro.