Nintendo onthulde gisteren de tegenvallende verkoop van de Wii U-spelcomputer. Ondanks deze cijfers zal het bedrijf de prijs van het apparaat niet verlagen om de verkoop te stimuleren.

Satoru Iwata, president van Nintendo, sprak vandaag met investeerders over de tegenvallende verkoopcijfers. De president maakte meteen duidelijk geen prijsverlaging door te voeren, zoals het bedrijf in 2011 met de 3DS deed om de verkoop positief te beïnvloeden.

Het probleem ligt volgens Iwata bij de software. Het aanbod zou namelijk niet laten zien wat gebruikers allemaal kunnen met de Wii U. De aangekondigde systeemupdates kunnen daar op korte termijn verandering in brengen. Nintendo streeft in het nieuwe fiscale jaar naar een omzet van 100 miljard Yen, omgerekend 810 miljoen euro. Nu de 3DS winstgevend is, hoopt de president weer een "Nintendo-achtige" winst te boeken.

Nintendo gaat voor de Wii U in de loop van de lente en zomer sterkere software uitbrengen en komt later dit jaar met meer eigen games, exclusief voor de spelcumputer. Wii Street U, gebouwd op Google Street View, ligt naar verwachting vanaf half februari in de schappen. Iwata noemde ook de integratie van handhelds en consoles, waarvoor het bedrijf overlappende software gaat ontwikkelen.