LulzSec, een groep hackers die de afgelopen weken al vele slachtoffers heeft gemaakt, laat opnieuw van zich horen. Ditmaal niet door een website plat te leggen of gegevens van gedupeerden op internet te publiceren. In de plaats daarvan publiceerde de hackersgroep vandaag een persverklaring op hun website.

LulzSec is de afgelopen paar weken geregeld in het nieuws geweest. Zo was de groep onder meer verantwoordelijk voor het hacken van diverse websites van Sony, de Amerikaanse Senaat, de FBI en CIA, gamedeveloper Bethesda en diverse gamesites. Iedere keer kwamen de hackers eerlijk uit voor hun acties door de publiciteit op te zoeken, veelal via Twitter. Omdat de hackersgroep onlangs haar duizendste Twitter-berichtje schreef, wilde de groep van de gelegenheid gebruik maken om iets meer over hun daden te zeggen.

In de persverklaring zegt LulzSec geen bedreiging te vormen voor het open en vrije internet. Het zijn juist de stille hackers, krakers die niets van zich laten horen, waar men bang voor moet zijn. "Maar wat als we niets hadden vrijgegeven? Wat als we stil waren gebleven? (…) Wat geeft je het idee dat een hacker niet stiekem in al die accounts zit, individuen aanvalt, of ze misschien verkoopt? Je bent een pion voor deze mensen. Een speeltje. Een verzameling karakters met een waarde", aldus de persverklaring.

Het zijn juist dit soort praktijken waar internetgebruikers bang voor moeten zijn. De hackersgroep claimt in het bezit te zijn van de gegevens van 200.000 Brink-gebruikers, Brink is een FPS van Bethesda Softworks. Door de publiciteit zijn er gebruikers die de wachtwoorden van hun accounts veranderen. "Het geeft je een veilig gevoel dat we je het vertelden, zodat Brink-gebruikers hun wachtwoorden kunnen wijzigen. Maar wat als we het niet hadden verteld? Niemand zou van deze diefstal weten en wij zouden 200.000 pionnen hebben om te misbruiken."

LulzSec zegt dat ze zal blijven doorgaan met het hacken van klantgegevens en websites lamleggen, "totdat we veroordeeld zijn".