2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Het lijkt niet al te goed te gaan met de hackersgroep LulzSec. Een van de leden die toch een soort leiderrol zou vervullen is inmiddels gearresteerd, de rest van de groep lijkt zich nu op vergeldingsacties te gaan richten, ook tegen de eigen gelederen, en de groep wordt mogelijk binnenkort ontmaskerd door weer een andere hackgroep.

Afgelopen dinsdag schreven we al over de arrestatie van een van de Lulzsec leden. Volgens de politie vervult de verdachte een soort van leiderrol, dit terwijl er zogenaamd geen leider zou zijn. Of de verdachte inmiddels veel informatie heeft vrijgegeven is onbekend, wel heeft LulzSec inmiddels actie ondernomen.

Zo melden ze op Twitter nog gewoon actief te zijn, en heeft de groep de gegevens van twee eigen Amerikaanse leden gepubliceerd, door hun toedoen zou de arrestatie hebben plaatsgevonden. Lulzsec publiceerde de namen, schuilnamen, thuisadressen en IP-adressen van deze twee leden. Deze twee leden zouden verantwoordelijk zijn voor de aanvallen op de website van de game Deus Ex en worden ervan beschuldigt dat zij IRC-chatlogs hebben gepubliceerd welke zouden hebben geleid tot de arrestatie van de 19 jarige Engelsman.

Op basis van deze informatie is het voor de FBI niet echt moeilijk om de personen in de kraag te grijpen en aan een stevige ondervraging te onderwerpen. Uiteindelijk waren zowel de FBI als de CIA al eens slachtoffer van de groep.

In een andere berichtingeving verklaart LulzSec de oorlog aan Teampoison. Deze hackersgroep dreigt binnenkort alle leden van LulzSec te ontmaskeren. Een blog van de Nederlandse "Joepie91" werd voorzien van een oorlogsverklaring. Deze Joepie91 is eigenaar van de site anonews.org, welke door Teampoison inmiddels wordt aangevallen door middel van DDoS-attacks. De hackersgroep LulzSec pikt dit niet en zal ongetwijfeld met een tegenaanval komen.