LulzSec, een onderdeel van de hackergroep Anonymous, zal binnenkort opnieuw haar opwachting maken, zo is duidelijk geworden uit een video die onlangs op YouTube is geplaatst. Grote bedrijven en organisaties mogen zich alvast klaarmaken voor de nieuwe aanvallen van LulzSec, het ‘plezier’ begint vanaf 1 april.

De afscheiding van Anonymous was gedurende een korte periode in 2011 zeer succesvol in het uitvoeren van een groot aantal hacks. Grote namen die het moesten ontgelden waren onder andere Sony en haar PlayStation Network, de website van de Amerikaanse Senaat en de website van de CIA en de FBI. Later richtte LulzSec zich meer op games, zo werd EVE Online tweemaal gehackt, hetzelfde gold éénmaal voor Minecraft en Sega.

In de video wordt gesproken over de LulzSec-leden die onlangs zijn opgepakt. De arrestatie van deze leden zal geen verschil maken, LulzSec is geen halt toegeroepen, maar het actieve gedeelte van LulzSec heeft wel enige averij opgelopen, zo wordt toegegeven.

De nieuwe slachtoffers zullen voornamelijk vallen bij overheden, bedrijven, agentschappen en ‘wellicht ook de mensen die deze video bekijken’.