1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google is het eerste internetbedrijf dat in een maand tijd meer dan een miljard bezoekers heeft weten te trekken. Door een stijging van 8,4 procent werd de magische grens van één miljard doorbroken.

Dit blijkt uit cijfers van het onderzoeksbureau comScore. Dit bedrijf is gespecialiseerd in internetcijfers en doet zijn onderzoeken met een panel van twee miljoen internetgebruikers die verspreid zijn over de hele wereld. Volgend dit onderzoek is het aantal unieke Google-bezoekers per maand afgelopen jaar met zo’n 8,4 procent gestegen, waardoor Google de grens van één miljard doorbrak. Op de tweede plaats bevindt zich concurrent Microsoft met 905 miljoen bezoekers.

Facebook wist met 714 miljoen bezoekers Yahoo! in te halen, die in mei bleef steken op 689 miljoen bezoekers. Sinds de eerste onderzoeken van comScore in 2006 is Google inmiddels meer dan verdubbeld in bezoekersaantallen. Begin 2006 behaalde Google namelijk een aantal van 496 miljoen bezoekers. Microsoft was in datzelfde jaar nog koploper met 539 miljoen bezoekers. Google wil niet reageren op de cijfers.