Sinds 2008 gold Google als de meest bezochte partij op het internet. In de nieuwste editie van comScore’s maandelijkse rapport over de top 50 populairste partijen op het internet wordt Google echter van zijn toppositie geworpen door een onverwachte partij: Yahoo.

Yahoo mocht in de maand juli 196.564.000 bezoeken behandelen, terwijl Google bleef steken op 192.251.000, staat te lezen in het maandelijkse rapport van het onderzoeksbureau. Het verschil is klein, maar dat er überhaupt een partij is die Google kon benaderen mag al een verrassing heten.

De opleving van Yahoo heeft ongetwijfeld deels te maken met de overname van bloggingplatform Tumblr. ComScore behandelt Tumblr nog wel als een aparte entiteit, maar het platform verwijst zijn bezoekers sinds de overname door naar Yahoo en dat zal ongetwijfeld een bijdrage hebben opgeleverd. Tumblr kwam op eigen kracht overigens uit op een 38e positie met 38.367.000 bezoeken.

De top 10 werd gecompleteerd met Microsoft op een derde plaats, gevolgd door Facebook, AOL, Amazon, Glam Media, Wikimedia, CBS Interactive en Turner Digital.