2min

Tags in dit artikel

Introductie

Samsung heeft met de Galaxy S-lijn inmiddels een flink arsenaal aan smartphones opgebouwd. Met de introductie van de Galaxy S4 Active heeft Samsung een troef in handen wat betreft een smartphone met een hoge IP-certificering, oftewel een hoge mate van stof- en waterbestendigheid. Hoe het precies zit met de prestaties zal uit deze review blijken.


De Galaxy S4 Active heeft een IP67-certificering gekregen. Dit is de op één-na-hoogste bescherming tegen stof en water. Met deze hoge mate van stof- en waterbestendigheid gaat de Galaxy S4 Active de strijd aan met veel Xperia-toestellen van Sony, zoals de Xperia Z (review) en Xperia ZR (review). Deze toestellen dragen respectievelijk een IP57- en IP58-certificering. Afgaande op deze certificering zou het betekenen dat de Galaxy S4 Active minstens even goed bestand is tegen interne beschadigingen door stof als de beide Sony Xperia-modellen.

De Samsung Galaxy S4 Active zal zich uiteraard ook qua prestaties en prijs moeten meten met vergelijkbare smartphones. Toestellen die in dezelfde prijscategorie vallen zijn bijvoorbeeld de Sony Xperia Z1 en de HTC One. Gezien het feit dat de Galaxy S4 Active gebaseerd is op de oorspronkelijk Galaxy S4, zal ik het toestel uiteraard ook met deze laatste vergelijken.

Eerder verschenen de Galaxy Xcover en Galaxy Xcover 2 al uit de pijplijn van Samsung, waarbij de Galaxy Xcover 2 zelfs stootvast was. Dit waren echter geen high-end smartphones te noemen, wel beschikten ze over een hoge IP-certificering. De Galaxy S4 Active bezit over zowel een hoog IP-certificaat als een hoogwaardige inwendige technologie.

Model Prijs Waterdicht
Sony Xperia ZR (review) 420 euro
Samsung Galaxy S4 (review) 445 euro
HTC One (review) 505 euro
Samsung Galaxy S4 Active 515 euro
LG G2 (review) 540 euro
Apple iPhone 5C (review) 580 euro
Sony Xperia Z1 (review) 610 euro

In de bovenstaande tabel vind je de smartphones waarmee de Samsung Galaxy S4 Active de concurrentie aangaat, al zijn er natuurlijk meer toestellen. De Galaxy S4 Active kreeg van Samsung een adviesprijs van 649 euro, maar op het moment van schrijven is de de Galaxy S4 Active al te verkrijgen voor een prijs van 535 euro. De Galaxy S4 Active is verkrijgbaar in de kleuren grijs, blauw en oranje.