1 min

Samsung heeft zojuist de Galaxy S4 Active aangekondigd. Deze variant op het vlaggenschip van het Koreaanse bedrijf is waterdicht.

Samsung gaat met de Galaxy S4 Active de directe concurrentie aan met Sony’s standaard waterdichte vlaggenschip, de Xperia Z (review). De jack-plug voor headsets is waterdicht, waardoor je in extreme omstandigheden nog altijd van muziek kan blijven genieten.

De Galaxy S4 Active is voorzien van IP67-certificering, dat is één stapje hoger dan de Xperia Z, die minder goed tegen stof beschermd is. Wat betreft de waterdichtheid kunnen beide toestellen maximaal een half uur op een meter diepte overleven. Voor het nemen van onderwaterfoto’s is een speciale Aqua-mode ontwikkeld waarbij de volumeknop gebruikt kan worden voor het schieten van afbeeldingen.

Net als de normale versie van de Samsung Galaxy S4 (review) heeft de Galaxy S4 Active een scherm van 5 inch en een quad-core processor die tikt op 1,9 GHz. De camera’s hebben resoluties van 8 en 2 megapixel. De Galaxy S4 Active draait op Android 4.2.2 Jelly Bean.

De adviesprijs van de Galaxy S4 Active bedraagt 649 euro, het toestel wordt in de zomer uitgebracht. Afbeeldingen van de Galaxy S4 Active vind je in de galerij bij dit artikel.