1 min

Verschillende third party-ontwikkelaars hebben al een systeem in werking waarmee het doorverkopen van games wordt ontmoedigd. Ook sony zal binnenkort een dergelijk systeem in gebruik gaan nemen, onder de naam ‘PSN Pass’.

Wanneer een game die voorzien is van een PSN Pass wordt gekocht, zal er een code in de verpakking zitten die slechts door één account gedownload kan worden. Door middel van deze code kunnen online elementen van een game worden geactiveerd. Als iemand een tweedehands game koopt kan diegene dus niet opnieuw gebruik maken van deze online elementen, tenzij de code natuurlijk nooit gebruikt is. Mocht dit echter niet het geval zijn, dan zal diegene een bedrag moeten betalen om een nieuwe Pass aan te schaffen. Zo levert de doorverkoop wat extra geld op voor Sony.

De eerste game die wordt voorzien van de PSN Pass is Resistance 3, welke in september uit wordt gebracht. Sony probeerde eerder met Socom 4 al een dergelijk systeem uit waarbij kopers van een nieuwe game extra wapens kregen terwijl kopers van een tweedehands-versie van diezelfde game 15 dollar extra moesten neerleggen voor dezelfde content.