1 min

Sony zou tot voor kort hebben overwogen om net als Microsoft een tweedehandssysteem in te voeren, maar na de felle kritiek op de softwaregigant zouden de Japanners zich hebben bedacht. Dat meldt een gebruiker op het NeoGAF-forum, die het nieuws bij twee verschillende bronnen bevestigde.

Er ontbreken nog veel details over Microsoft’s aanpak bij de Xbox One. Gamers hebben echter al hun mening klaar, het overgrote deel ziet weinig heil in zo’n systeem. Sony zou echter ook overwogen hebben om een graantje mee te willen pikken bij de verkoop van tweedehands games, maar deinst terug van de weerstand die Microsoft nu kent.

Het is nog geen feit dat Sony inderdaad afziet van een beveiliging tegen de doorverkoop van games. Mogelijk spreekt Sony tijdens de E3-beurs over de procedure. De beveiliging is een heikel punt voor gamers, maar kan de voordelen voor de uitgevers en fabrikanten is duidelijk; zij slaan geld uit een handel waar ze anders niet van zouden profiteren. Het probleem zit hem in de adoptie ervan; als slechts één van de fabrikanten zo’n systeem implementeert zal dat de relatie tussen gamers enerzijds en uitgevers anderzijds beïnvloeden.