1 min

Facebook heeft in juli voor het eerst meer unieke bezoekers getrokken dan het Nederlandse sociale netwerk Hyves. Dit meldt de NOS op basis van de cijfers van onderzoeksbureau ComScore. Hiermee is het eerste deel van de inhaalrace van Facebook op Hyves behaald, nu het aantal leden nog.

Volgens de cijfers van ComScore wist Facebook vorige maand 7.278.000 unieke bezoekers trekken vanuit Nederland. Hyves deed het iets slechter en strandde op 7.199.000, slechts 80.000 unieke bezoekers minder. Waar Facebook in veel landen al het grootste sociale netwerk is, moet het in sommige landen nog een concurrerend netwerk voor laten. Het lijkt echter een kwestie van tijd voordat Facebook op alle fronten Hyves gaat overklassen.

Als we kijken naar het aantal leden dan heeft Facebook nog een lange weg te gaan, op dit moment zijn er zo’n 4,6 miljoen Nederlandse leden op Facebook waar Hyves er op dit moment nog 7,6 miljoen telt.

Behalve het aantal leden doet Hyves het ook goed als wordt gekeken naar de hoeveelheid tijd die wordt doorgebracht op de website. Gemiddeld brengt men op Hyves 4 uur en 12 minuten door op Hyves in de maand juli, waar dit op Facebook slechts 2 uur en 24 minuten is.