1 min

Het nieuwe besturingssysteem van Apple, Mac OS X Lion, is pas een paar dagen oud, maar wel al meer dan een miljoen keer verkocht.

Lion is afgelopen woensdag pas gelanceerd in de Mac App Store, maar het nieuwe besturingssysteem gaat als warme broodjes over de toonbank. Al meer dan één miljoen Mac-gebruikers hebben deze nieuwe versie van het besturingssysteem aangeschaft. De komende dagen zullen dat er waarschijnlijk nog veel meer worden.

Lion is inmiddels de achtste grote update voor de Mac. Het nieuwe besturingssysteem heeft een groot aantal nieuwe functies en verbeteringen. De integratie van de nieuwe Clouddiensten is waarschijnlijk de grootste verandering. Van tekstdocumenten tot kalenders en to-do lists: alles wordt voortaan automatisch opgeslagen in de cloud. Mocht je computer ooit crashen of gestolen worden, je beschikt altijd over actuele updates van al je bestanden.

Het gaat Apple de laatste tijd enorm voor de wind. Dinsdag presenteerde de elektronicafabrikant de laatste kwartaalcijfers. Apple behaalde een recordwinst door de toegenomen populariteit van de iPhones en iPads. De winst steeg met 125 procent en ook de omzet nam toe met 82 procent. Analisten voorspellen dat Apple in 2012 Exxon Mobil voorbij zal streven als meest waardevolle bedrijf ter wereld.