2min

Nadat we eerder al konden melden dat er grote problemen zijn met verschillende Adobe-producten binnen Mac OS X Lion, kunnen we vandaag melden dat ook Office for Mac van Microsoft problemen kent met het nieuwe besturingssysteem. Zo werkt de zakelijke instant messenger client Communicator niet meer binnen Mac OS X Lion en is het onmogelijk om e-mail te importeren uit het programma Mail van Apple.

Het grootste probleem dat Office for the Mac op dit moment kent is dat de zakelijke instant messenger cliënt genaamd Communicator simpelweg niet meer werkt. De applicatie start nog wel op maar zodra je een bericht wilt versturen of een audio/video gesprek wilt starten crasht de applicatie.

Voor de consument zal dit geen enkel probleem zijn want deze applicatie is alleen beschikbaar voor de wat grotere bedrijven welke gebruik maken van Microsoft Lync 2010. Welke veel wordt gebruikt door grootzakelijke gebruikers met volumelicenties.

Het andere probleem is lastig voor iedereen die inmiddels Mac OS X Lion draait en wilt overstappen van de Apple-applicatie Mail naar Outlook. Waar je in Snow Leopard je e-mail nog kon importeren van Mail naar Outlook is dit in Lion niet meer mogelijk. Mensen die hun e-mail al hebben geïmporteerd naar Outlook ondervinden geen hinder van deze bug.

Andere bugs in Office for Mac kunnen weliswaar wat irritant zijn maar breken de functionaliteit niet. Volgens Microsoft gaat het hierbij vooral om vensters die niet helemaal lekker worden uitgelijnd.

Microsoft geeft in een verklaring aan dat de ontwikkelaars van Office for Mac al maanden op de bèta’s van Lion hebben gewerkt en al veel bugs hebben verholpen. Binnenkort zal er een reguliere update verschijnen waarin alle kleine bugs worden geüpload. Daarnaast wil het bedrijf ook met een update komen voor de instant messenger cliënt Communicator, het bedrijf kan alleen nog niet zeggen hoelang het gaat duren voordat deze update er is.

Het probleem met het importeren van e-mails uit de Apple-applicatie Mail is iets wat Microsoft momenteel nog onderzoekt. Het bedrijf heeft tot op heden nog geen plannen om dit probleem op te lossen. De grote vraag hierbij is natuurlijk waarom niet? Microsoft geeft hier geen duidelijkheid over.

Een andere grote vraag is of Microsoft gaat meedoen met het Autosave en Versions systeem van Apple. Met deze systemen van Apple kunnen doucmenten en de verschillende versies ervan automatisch worden opgeslagen. Microsoft kent in haar Office-producten echter al een eigen variant om documenten automatisch op te slaan.