Stilzitten is niet iets waar ze goed in zijn bij Google. Gisteren lanceerde ze een dienst om websites mee te versnellen, vandaag komen ze met een nieuwe dienst genaamd HotelFinder, een prijsvergelijker voor hotelkamers. Voorlopig werkt de dienst alleen voor bepaalde steden in de Verenigde Staten.

Google lanceert wel vaker nieuwe diensten als proefballonetje. Ook dit lijkt er weer zo een te zijn. Een prijsvergelijker waarin je hotelkamers kan vinden in verschillende Amerikaanse steden. Uniek aan deze hotelzoekmachine of prijsvergelijker is dat Google middels Google Maps laat zien wat het meest populaire (toeristische) gebied is in een stad. Ook kan je meer informatie vinden over het Hotel, reviews van mensen lezen die het hotel hebben bezocht en uiteindelijk de prijzen vergelijken bij verschillende aanbieders.

Als je klikt op een van deze aanbieders wordt je doorverwezen naar hun website waar je over kan gaan op het boeken van de hotelkamer. De betreffende aanbieder betaalt voor het doorverwijzen van de bezoeker een klein klein bedrag aan Google. Google heeft bekende partijen als Expedia, Booking.com en Hotels.com al zover gekregen mee te doen aan de dienst. Ook enkele minder bekende Amerikaanse partijen doen mee met de dienst.

Mocht deze proefballon van Google een succes blijken dan gaat Google deze dienst vast en zeker internationaal uitrollen en koppelen aan het bekende Adwords-systeem. Voorlopig is het echter nog niet zover.