2min

Tags in dit artikel

, ,

EA Sports introduceert op de Xbox 360 en de Playstation 3 een seizoenkaart. Deze kaart kan aangeschaft worden voor 24 euro per jaar en daarmee krijgen de EA-Sports games verschillende extra’s waaronder eerder toegang tot de nieuwe EA-Sports games.

Met de nieuwe seizoenkaart van EA-Sports, de Season Ticket, krijgen gamers drie dagen voor de lancering van een nieuwe EA-Sports game al de mogelijkheid deze te downloaden en te spelen. Dit jaar vallen in elk geval Madden NFL 12, NHL 12 en Fifa 12, later zullen ook nog Tiger Woods PGA Tour en NCAA Football worden toegevoegd aan deze season ticket.

Zodra de drie dagen voorbij zijn en de games in de winkel verkrijgbaar zijn zullen de games niet meer speelbaar zijn en moet de game gewoon worden aangeschaft. De savegames kunnen wel worden meegenomen van de Season-ticket variant naar de gekochte versie.

Op dit moment is de Season Ticket in Europa alleen beschikbaar voor de Xbox 360, in de Verenigde Staten is de ticket te verkrijgen voor zowel de Xbox 360 als de Playstation 3. EA heeft nog geen deal met PlayStation Europe kunnen sluiten maar hoopt dit wel op korte termijn te doen.

Uiteraard is 3 dagen eerder de beschikking over een game hebben niet het enige voordeel. De seizoenkaart geeft je ook 20 procent korting op alle downloadbare content voor de EA Sports games, krijgen spelers een extra badge die laat zien dat ze kaarthouder zijn. Daarnaast krijgen spelers toegang tot exclusieve webcontent die via de PC is te bekijken.

De eerste game die gebruik gaat maken van deze seizoenkaart is Madden NFL 12, deze game geniet vooral de in VS veel populariteit. De game komt uit op 1 september, dus kaarthouders kunnen deze al op 29 augustus downloaden. Daarna volgt NHL 12 half september en Fifa 12 eind september.