1 min

Electronic Arts (EA) heeft het succes van diensten als Spotify en Netflix gezien en gaat nu proberen dit kleinschalig na te doen maar dan met games. Het bedrijf introduceert een abonnement voor 4,99 dollar per maand en gebruikers met een abonnement kunnen onbeperkt een aantal games spelen op de Xbox One.

EA gaat voor het nieuwe abonnement een samenwerking aan met Microsoft. Op de Xbox One kan je straks voor 4,99 dollar per maand of 29,99 dollar per jaar onbeperkt een aantal games spelen. De bedoeling is dat het aantal beschikbare games snel gaat groeien. Zolang je een abonnement hebt kan je de games blijven spelen, zeg je het abonnement op dan ben je ook de games kwijt. Een nieuw model dat voor muziek en video’s werkt dus waarom niet voor games moet EA gedacht hebben.

Het abonnement komt binnenkort als beta beschikbaar en gaat van start met slechts vier titels: Fifa 14, Madden NFL 25, PEggle 2 en Battlefield 4. Het bedrijf zal echter snel nieuwe games gaan toevoegen.

EA geeft verder aan dat het aankomende titels vervroegd beschikbaar zal stellen aan abonnementhouders, waardoor zij exclusief als eerste van nieuwe games kunnen genieten. Daarnaast krijgen abonnementhouders 10 procent korting op alle games die ze kopen in de Xbox One game store. EA lanceert het abonnement vooralsnog alleen voor de Xbox One, of de dienst ook naar andere platformen komt is nog onduidelijk. Ook is het nog onduidelijk of EA het abonnement in Europa beschikbaar zal maken.