2min

Google is begonnen met het uitrollen van de gamessectie op haar sociale netwerk Google+. Gezien Google een gigantisch serverpark heeft verspreidt over de hele wereld kan het nog wel even duren voordat de Google+ gamessectie ook voor jou beschikbaar is. Waarschijnlijk is de nieuwe gamessectie binnen enkele dagen wereldwijd beschikbaar.

Een hele grote verrassing kan de gamessectie binnen Google+ niet genoemd worden. Eerder wisten externe ontwikkelaars al code te vinden die een toekomstige gamessectie verklaarde. Daarnaast zorgt onder meer de gamessectie voor het grote succes van Facebook, de kans dat Google hier dan ook op in zou spelen was erg groot.

Google heeft goed afgekeken bij Facebook wat gebruikers wel en niet prettig vinden, zo staan de games in een aparte sectie maar kan je ook bepalen of de games wel of niet iets in je Stream mogen plaatsen, en als ze dat al mogen met welke cirkel ze deze berichten mogen delen. Ook is het mogelijk om alle game-meldingen van je contacten uit je Stream te filteren zodat je alleen de ‘normale’ gesprekken kan volgen zonder game-meldingen er tussen.

Ontwikkelaars die games willen ontwikkelen voor Google+ worden verplicht een commissie van 5 procent per microtransactie te betalen die vanuit hun game plaatsvindt.

Als je wilt weten of de gamessectie al actief is in jouw account, kan je inloggen in Google+ en kijken of er rechts van het icoontje om je Cirkels te bekijken een nieuw icoontje voor games is toegevoegd.

De line-up voor de games is best indrukwekkend. Google heeft de grote webgame-uitgevers weten te strikken voor haar sociale netwerk. Zo doen Zynga, Rovio en Wooga al mee. Op dit moment biedt Google+ 16 games maar dit zullen er waarschijnlijk snel meer gaan worden.

Dit was duidelijk een van de grotere updates waar veel mensen op zaten te wachten, de andere grote update waar enorm naar uit wordt gekeken is het aanmaken van een Google+ pagina voor bedrijven, organisaties en merken.