1 min

Het zakelijke sociale netwerk LinkedIn heeft besloten om te luisteren naar alle kritieken van de afgelopen week en past het uiterlijk van de sociale advertenties aan. Wellicht is het netwerk ook bang voor boetes wegens het schenden van de privacyregels in bepaalde landen, zoals in Nederland.

LinkedIn geeft in een nieuwe blogpost aan dat het haar intenties beter van te voren had kunnen aankondigen en misschien nog duidelijker de wijzigingen had moeten communiceren. Volgens LinkedIn staan de leden op de eerste plaats en daarom worden de advertenties waarin de foto’s van leden werden gebruikt nu aangepast.

Verder wil LinkedIn nog wel graag verduidelijken dat het meerder blogposts heeft geschreven bij het aanpassen van de privacy policy en dat leden met één instelling zichzelf kunnen afmelden voor de social ads. Ook benadrukt het bedrijf dat het nooit persoonlijke informatie deelt met ’third party’ adverteerders. Dat was al zo en dat blijft ook zo, aldus LinkedIn. In elk geval hoeft men nu niet meer bang te zijn dat zijn of haar foto’s wordt gebruikt in een LinkedIn advertentie.