2min

Tags in dit artikel

, , ,

GamesCom, de meerdaagse gamebeurs die vorige week plaatsvond in het Duitse Keulen, is gisteren afgesloten. Als je alleen naar het aantal bezoekers zou kijken, ben je geneigd om te zeggen dat de gamesbeurs een groot succes is. Maar vertel dat maar eens aan de mensen die uren in de rij hebben gestaan en vervolgens te horen kregen dat ze niet meer naar binnen mochten.

De redactie van de website XGN wilde afgelopen zaterdag langsgaan bij de Duitse gamesbeurs om daarvan verslag te doen, maar deed er verstandig aan om rechtsomkeer te maken richting Nederland. Gamers waren massaal naar Keulen afgereisd om de gamesbeurs te bezoeken. Op een gegeven moment vond de organisatie het niet langer verantwoord om nog meer liefhebbers toe te laten tot de beurs en besloot ze haar deuren te sluiten.

Zaterdag waren er maar liefst 100.000 gameliefhebbers binnen, terwijl er maar ruimte was voor 62.000 man. Voor de ingang stonden toen nog vele duizenden enthousiaste gamers te wachten totdat zij naar binnen mochten. Door de drukte en warmte zijn diverse mensen onwel geworden en noodgedwongen afgevoerd met een ambulance. De organisatie verzond daarom een Tweet waarin ze aankondigde de kaartverkoop te staken. Niemand mocht meer naar binnen, ook niet de mensen die in de voorverkoop een kaartje hadden gekocht.

Helaas voor de mensen die urenlang voor niets in de rij hebben gestaan of een kaartje in de voorverkoop hadden gekocht. Volgend jaar is er weer een nieuwe editie van GamesCom, de grootste gamesbeurs van Europa. Hopelijk heeft de organisatie tegen die tijd een oplossing bedacht voor de grote bezoekersaantallen.