Afgelopen week was bij uitstek de kans voor game ontwikkelaars om te laten zien wat ze de komende tijd op de planning hebben staan. Afgelopen week vond namelijk de Gamescom 2012 plaats in het Duitse Keulen, waar ook dit jaar maar liefst 275.000 mensen op af kwamen.

Sony deed een flinke duit in het zakje om van deze Gamescom weer een succes te maken met een aantal veel belovende titels voor de PlayStation Vita. Zo kunnen we binnenkort games op de Vita verwachten als LittleBigPlanet, Assassin’s Creed III en Street Fighter X Tekken.

Een andere game ontwikkelaars die flink wat aandacht naar zich toe trok was Namco met de game Star Trek. Verdere interessante game previews waren Ni no Kuni, wat vertaald betekend; "De Andere Wereld", dit is een goed geanimeerde RPG. Of wat te denken van de lang verwachtte opvolger van Borderlands, Borderlands 2 met de nog steeds kenmerkende visuele effecten.

Capcom liet ook van zich horen met games als Devil May Cry en Remember Me, een veelbelovende game die in mei 2013 uitkomt. Square Enix toonde een nieuwe Tomb Raider. Tot slot kondigde EA aan dat Crysis 3 wordt uitgebreid met een aantal multiplayer modes.