2min

Tags in dit artikel

, , ,

In een persbericht heeft Skype laten weten dat het GroupMe heeft overgenomen, de grootste concurrent van WhatsApp. Bij de overname zou een bedrag van 80 tot 85 miljoen dollar gemoeid zijn, Skype weigert echter commentaar te geven over de details van de overname, waarmee het exacte bedrag onduidelijk is.

Met GroupMe kunnen gebruikers elkaar gratis berichten sturen om contact met elkaar te houden of vragen voor te leggen. Het piepjonge bedrijf is vorig jaar mei pas opgericht. Het wist maar liefst 11,5 miljoen dollar op te halen bij investeringsmaatschappijen om de dienst uit te bouwen. Skype zou 80 tot 85 miljoen dollar betaald hebben voor de overname van GroupMe, maar Skype wilde zoals gezegd niet ingaan op de details van deze deal.

GroupMe en Skype hebben enkele maanden met elkaar gesproken over de deal. "Het GroupMe team heeft een ongelooflijk verslavende group messaging ervaring dat op alle mobiele apparaten en platforms werkt. Hierdoor is het een perfecte aanvulling op de voice, video en tekstproducten van Skype", zegt Tony Bates, CEO van Skype. Bates verklapte dat hij de technologie van GroupMe zal combineren met de diensten van mobiele videodiensten van Qik, een bedrijf dat Skype eerder dit jaar al overnam.

In de praktijk zal er weinig veranderen. GroupMe zal onder zijn eigen naam blijven opereren. Gebruikers van GroupMe zullen worden toegevoegd aan de Skype-gebruikers. Gebruikers versturen maandelijks gemiddeld 100 miljoen tekstberichtjes met GroupMe.

De overname van Skype door Microsoft loopt momenteel nog en wordt mogelijk dit jaar nog afgerond. Microsoft nam Skype eerder dit jaar over voor 8,5 miljard dollar en zal als een apart bedrijfsonderdeel binnen Microsoft blijven bestaan.