Microsoft zou op het punt staan om Skype over te nemen. De softwaregigant zou een bedrag van tussen de zeven en acht miljard dollar betalen voor de overname. Dat meldt The Wall Street Journal.

Het nieuws komt verrassend na het nieuws van vorige week waaruit bleek dat juist Facebook en Google geïnteresseerd zouden zijn en waarbij ook al gesprekken zouden hebben plaatsgevonden. Nu zou echter Microsoft dicht bij een overname zijn, nieuws dat mogelijk vandaag al bekend zou worden gemaakt. Zodra Microsoft de deal zou kunnen beklinken, zou dit de grootste overname van het bedrijf tot nu toe zijn.

Microsoft biedt momenteel al een VoIP-dienst aan due bedoeld is voor de zakelijke markt. Wanneer Microsoft de dienst van Skype over zou nemen, zou het voor de hand liggen dat deze wordt geïntegreerd in zijn Windows Live-diensten. De krant meldt wel dat de onderhandelingen nog zouden kunnen worden afgeketst door de schuld van 8,5 miljard dollar die Skype heeft.

De interesse van verschillende bedrijven in Skype ontstond nadat een beursgang uitbleef.


Update: 14:40 Beide bedrijven hebben middels een persbericht laten weten dat Microsoft de internetbeldienst Skype over zal nemen voor een bedrag van 8,5 miljard dollar. Onduidelijk is nog hoe het verder verloopt omtrent de schulden die Skype nog heeft. Het is financieel namelijk niet echt aantrekkelijk voor Microsoft om de dienst over te nemen.

Waar het de fabrikant meer om zal gaan is de strijd met Apple en Google. Daarnaast zal de overname er voor zorgen dat de nieuwe plannen van Skype sneller uitgevoerd zullen worden en er nieuwe manieren van communiceren zullen worden geïntroduceerd.