2min

Vanaf 15 september breidt KPN zijn Interactieve TV dienst uit met nieuwe functies onder de naam Interactieve TV Online. De nieuwe functies zijn beschikbaar voor alle klanten met Interactieve TV. Met iTV Online kan men overal in en om het huis op de iPad of laptop live televisie kijken naar 20 populaire tv-zenders en gebruik maken van interactieve diensten.

iTV Online zal beschikbaar zijn voor alle huishoudens die gebruik maken van KPN’s Interactieve TV, in totaal zo’n 416.000 huishoudens. De dienst trapt af met 20 populaire zenders uit binnen- en buitenland, KPN zal in een later stadium nog zenders gaan toevoegen aan de dienst.

De zenders die op 15 september beschikbaar zijn: Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, SBS 6, Veronice, Net 5, National Geographic, Humor TV 24, NOS Journaal 24, 13Street, CNN, BBC World News, TV5 en Slam TV. De zenders JimJam en Studio 100 TV zijn ook live online te kijken maar alleen via de laptop en alleen voor mensen die het additionele kidspakket hebben afgenomen bij KPN. Eigenlijk zijn er dus maar 18 gratis zenders beschikbaar.

Er kan alleen live-televisie worden gekeken via de ADSL of glasvezel-aansluiting van KPN. Er kan dus in en om het huis live worden gekeken tot waar het draadloze signaal van de router reikt. Live televisie kijken via een mobiel netwerk of internetaansluiting van de buren is dus onmogelijk. Tenzij de buren ook over KPN’s Interactieve TV dienst beschikken.

Behalve live televisie kijken op de iPad of laptop zijn er ook interactieve mogelijkheden. Zo kan je live-tv pauzeren op de iPad en op de laptop kan je on-demand uitzendingen van Programma Gemist terugkijken, ook kan je films uit de videotheek bestellen en bekijken.

Nieuw en bijzonder handig is dat je ook op afstand de programmagids kan raadplegen en bladeren door het Programma gemist aanbod en de catologus van Videoland. Indien je het Opnemen pakket afneemt bij KPN kan je op afstand ook programma’s opnemen om ze later terug te kijken.

Op het moment van lancering biedt de laptop net wat meer interactieve mogelijkheden dan de iPad. KPN streeft er naar om dit verschil zo snel mogelijk op te heffen.

Om iTV Online op de iPad te gebruiken dien je de (gratis) KPN Interactieve TV Online app uit de App Store te downloaden, welke 15 september beschikbaar zal komen. Via de laptop en pc kan live gekeken worden via het webadres www.kpnvandaag.nl/itvonline.