2min

KPN zal vandaag voor zijn internetabonnees een applicatie uitbrengen voor het bekijken van streaming televisie op Android-tablets. Het gebruik van de applicatie is gratis. Ook zullen er een aantal nieuwe apps worden uitgebracht voor Android en de iPhone.

De telecomoperator bracht in september al een iPad applicatie uit waarmee het mogelijk was om televisie te kijken. Vanaf vandaag is het dan ook mogelijk om met een Android-tablet tv te kijken. Bovendien zal de iPad-app verder worden uitgebreid middels een update.

Ook zal KPN dinsdag aparte applicaties lanceren voor de iPhone en Android-smartphones. Met deze apps kunnen klanten de programmagids bekijken en op afstand programma’s opnemen.

Met de nieuwe app voor de Android-tablets is het mogelijk om uit twintig zenders te kiezen waaronder alle grote Nederlandse zenders en een aantal extra kanalen zoals CNN en National Geographic. De gebruiker kan gemakkelijk schakelen tussen zenders die op dat moment ook op tv zijn. Ook is het mogelijk om als klant met de app programma’s op te nemen en terug te kijken. Deze functie zit ook in de iPad-versie. Voor deze extra functie zal echter wel betaald moeten worden. De app past ook automatisch de kwaliteit van de video’s aan wanneer de internetverbinding minder snel is. Zodat er alsnog zonder haperingen tv kan worden gekeken.

In de eerste helft van 2012 zullen ook de smartphone apps worden uitgerust met de mogelijkheid om live tv te kijken. Om de applicatie te gebruiken is geen extra betaling nodig. De klant moet wel beschikken over een internetabonnement van KPN. Om opnames te kunnen beheren en terugkijken is het Opnemen Pakket nodig van 5 euro per maand.