De Nederlandse provider KPN heeft vandaag laten weten dat het nu ook op smartphones mogelijk is om live televisie te kijken. De dienst is te gebruiken voor consumenten die een abonnement hebben lopen bij de provider.

De dienst is niet volledig nieuw. Het was namelijk via de applicatie al enige tijd mogelijk om live televisie te kijken via de iPad. Deze feature van KPN werd namelijk in augustus 2011 al gelanceerd. In december van datzelfde jaar kwam de applicatie ook naar Android-tablets. Tevens was de dienst ook al beschikbaar op laptops.

Nu zijn daar dus ook smartphones aan toegevoegd. De dienst is al beschikbaar voor de iPhone van Apple. Toestellen met Android zullen volgende week volgen. Om van de dienst gebruik te kunnen maken, dien je als gebruiker van het Android-platform minimaal over Android 3.0 te beschikken.

Naast de introductie van de dienst voor smartphones heeft KPN ook BBC 1 en 2 aan het zenderaanbod hebben toegevoegd. iTV Online zal beschikbaar zijn voor alle klanten van de provider met een Interactieve TV Online-abonnement.