Facebook behaalt biljoen pageviews

Dat Facebook een van de populairste en meest bezochte websites ter wereld is, zal wellicht niks nieuws zijn. Afgelopen juni wist de Amerikaanse sociale netwerksite een recordaantal bezoekers te trekken: één biljoen om precies te zijn.

Facebook behaalt biljoen pageviewsDat blijkt uit de laatste cijfers van DoubleClick, het advertentiesysteem van Google dat ook wereldwijd bezoek in in kaart brengt. In juni wisten in totaal 870 miljoen unieke bezoekers de website van Facebook te vinden en deze waren goed voor één biljoen pageviews. Dat betekent dat iedere bezoeker gemiddeld 1.150 pagina’s bezocht die maand. Fotoalbums bekijken, online games spelen en profielen doorbladeren. De één biljoen bezoekers spendeerden gezamenlijk ongeveer 700 miljard minuten op Facebook, dat is gemiddeld bijna 13,5 uur per bezoeker per maand.

De website die de aantallen van Facebook het best benaderd is de online videodienst Youtube. Deze site trok in juni 790 miljoen unieke bezoekers, maar zij spendeerden slechts één tiende van de tijd voor het bekijken van video’s. Zeer verwonderlijk is dat Youtube maandelijks slechts 126 views per unieke bezoeker behaalt. Voorlopig hoeft Facebook dus niet bang te zijn van zijn grootste concurrent.

Met deze bezoekersaantallen mag Facebook zich de best bezochte website ter wereld noemen. Ook in Nederland is de sociale netwerksite zeer geliefd bij internetters. In juli trok Facebook meer unieke bezoekers in Nederland dan het minstens net zo populaire netwerk Hyves. Weliswaar behaalde Facebook in Nederland meer unieke bezoekers, maar we brachten met z’n allen wel meer tijd door op Hyves. Een bezoeker van Hyves spendeerde gemiddeld 4 uur en 12 minuten op de website terwijl Facebook niet verder kwam dan 2 uur en 24 minuten.

In het bedrijfsleven zien we een geheel ander beeld. Uit onderzoek blijkt dat Facebook een van de minst gewaardeerde bedrijven in de Verenigde Staten is. Daarmee bungelt Facebook samen met luchtvaartmaatschappijen, ziektekostenverzekeraars, kabelmaatschappijen en nutsbedrijven onderaan de lijst.

Bron:Read Write Web