min

Tags in dit artikel

,

Google heeft al ruim een miljoen feedbackberichten ontvangen over het sociale netwerk Google+. Dit is een opvallend hoog aantal aangezien het netwerk naar eigen zeggen 25 miljoen gebruikers heeft en nog niet zo lang bestaat.

Toch bevestigt Bradley Horowits, de vice-president en baas van Google+ deze cijfers. “We’ve probably received a million pieces of feedback. Literally. We’re not going to be able to thoughtfully respond to all of them, but we do have a means of collecting them, aggregating them, triaging them, etc. Your feedback matters, and is appreciated. But I regret that we’re not going to be able to personally acknowledge every bug report or suggestion”, aldus Horowits.

Wat hij vrij vertaald zegt is dat ze één miljoen berichten hebben ontvangen met feedback van gebruikers en dat ze niet in staat zijn om daar allemaal goed onderbouwd op te reageren. Wel tracht Google om de berichten zo goed mogelijk te verzamelen en te bundelen indien de meldingen hetzelfde zijn. Verder geeft hij aan dat de feedback zeer belangrijk is en ook zeker op prijs wordt gesteld, maar hij vindt het jammer dat ze niet op elke bug of suggestie persoonlijk antwoord kunnen geven.

Wat hij niet met zoveel woorden zegt maar wat Google mogelijk wel zal gaan doen, is de berichten die het kan bundelen over hetzelfde onderwerp, ook allemaal beantwoorden met hetzelfde antwoord. De kans bestaat dat het antwoord dan niet helemaal overeenkomt met de vraag maar wel duidelijkheid verschaft.

De reden waarom gebruikers massaal feedback insturen is niet duidelijk. Wellicht omdat het feedback systeem van Google+ een functie bevat waarbij er automatisch screenshots worden gemaakt. Dit maakt het ook erg makkelijk in gebruik voor minder technische gebruikers en wellicht dat zij daarom ook actiever bugs en suggesties melden.

Waar de meeste feedback over gaat is nog niet duidelijk. Maar volgens verschillende berichten zou er erg veel feedback zijn ingestuurd over de wijze waarop er meer Google+ invites verkregen kunnen worden.