1 min Applications

Rechter: Overheid heeft recht op domeinnaam Rutte

De rechter in Haarlem heeft vandaag besloten dat de domeinnaam ministerpresidentrutte.nl binnen twee weken moeten worden overgedragen aan de Nederlandse staat. De overheid heeft recht op deze domeinnaam en niet de huidige eigenaar R. Walter.

Rechter: Overheid heeft recht op domeinnaam RutteWalter registreerde de domeinnaam in maart 2010 en verwijst sindsdien door naar klokkenluideronline.nl. Waar men anoniem misstanden aan de kaak kan stellen. De overheid heeft meerdere malen contact gehad met Walter om de domeinnaam over te nemen maar de partijen konden het niet eens worden, waarop de overheid besloot met een kort geding de domeinnaam op te eisen.

De voorzieningenrechter is van mening dat de bewuste domeinnaam aan de overheid toebehoort. Walter maakt misbruik van de naam door deze door te verwijzen naar een website die niets met premier Rutte te maken heeft, aldus de rechter. Volgens hem ontstaat hierdoor mogelijk verwarring bij het publiek. De heer Walter krijgt 14 dagen de tijd om de domeinnaam over te dragen aan de Staat.

De overheid spande enkele maanden geleden al een vergelijkbare rechtszaak aan toen ging het om de domeinnamen van andere bewindslieden, ook deze zaak werd destijds gewonnen.

Bron:Nu