De Xbox 360 van Microsoft zal binnenkort een nieuw jasje aan kunnen gaan trekken. Softwarematig is dit al zeker, als we naar de hardware kant kijken nemen de geruchten steeds vastere vormen aan.

Als eerste kunnen we met zekerheid melden dat het dashboard van de Xbox 360 binnenkort een grote update zal gaan krijgen in de vorm van een Metro-interface. Deze update zal ervoor zorgen dat het dashboard van de Xbox 360 meer in lijn komt met de interface van Windows Phone 7 en Windows 8. De nieuwe interface zal volgens Larry Hryb een veel strakkere vormgeving krijgen en zal zowel controller als Kinect-besturing ondersteunen.

Daarnaast zou er volgens Hryb ook aanzienlijk meer aandacht zijn geschonken aan de integratie van sociale media en de presentatie van je Achievements. Microsoft heeft laten weten dat de update voor het eind van het jaar zal worden gelanceerd. Volgens de geruchten zou Microsoft de maand november hebben uitgekozen voor de lancering.

Als tweede neemt de komst van een Blu-ray bay in de Xbox 360 ook steeds vastere vormen aan. Dit gerucht deed al eerder de ronden maar afgelopen week viel er in de laatste editie van de Italiaanse versie van The Official Xbox 360 Magazine te lezen dat Microsoft tot een deal zou zijn gekomen die deze nieuwe feature tot gevolg zou hebben. Echter zou de Blu-ray bay alleen bedoeld zijn voor het afspelen van films en niet voor de ondersteuning van games.

Ondanks dat dit gezien kan worden als een gemis, zou de komst van een dergelijk Blu-ray lezer wel de waarde van de Xbox 360 verhogen en mogelijk een breder publiek aanspreken. Volgens Fudzilla heeft de komst van Blu-ray op de Xbox 360 alleen kans van slagen wanneer de prijsverhoging onder de 100 dollar blijft. Waar de komst van het nieuwe dashboard door Microsoft is bevestigd, is de komst van de blu-ray speler nog slechts een gerucht.