2min

Tags in dit artikel

, ,

Adobe komt met een flinke update voor de succesvolle Flashplayer en Adobe Air. Flashplayer 11 en Air 3 komen begin volgende maand beschikbaar. De uitgever zegt dat de nieuwe versies wel duizend keer sneller zijn dan de vorige versies en in staat zijn om grafisch zware spellen probleemloos te laten draaien.

Adobe Flash Player 11 en Adobe AIR 3 zullen begin oktober te downloaden zijn. Volgens Adobe is de nieuwe Flash Player een grote verbetering ten opzichte van haar voorganger. De softwareontwikkelaar zegt dat Adobe Flash Player 11 gebruik maakt van accelerated graphics architecture die Stage 3D heet, die ook wel beter bekend staat als Molehill. Naar eigen zeggen zullen Flash-games tot wel duizend maal sneller lopen door deze nieuwe hardware. Games die Flash Player 11 en Adobe AIR 3 gebruiken zullen naar verwachting eind dit jaar of begin volgend jaar verschijnen.

Naast betere grafische ondersteuning claimt Adobe dat de Stage 3D hardware betere en snellere software-eigenschappen heeft waardoor games zelf op een tien jaar oude PC met Windows XP beter zullen presteren. Flash Player 11 zal ook ondersteuning bieden aan 64-bit webbrowsers zowel voor Windows, Linux als de Mac. Met Adobe AIR 3 kunnen ontwikkelaars programma’s maken die naadloos geïnstalleerd kunnen worden op de iOS, Android en besturingssystemen van Windows en Mac.

Met deze update probeert Adobe de Flashplayer aantrekkelijker te maken voor ontwikkelaars. De aankondiging van deze update komt tegelijkertijd met de opmerking van Microsoft dat de Metro-versie van Internet Explorer 10 geen plug-ins meer zal ondersteunen, waaronder de Flashplayer. Adobe maakt zich geen zorgen en zegt dat de nieuwe Flashplayer zonder problemen op het nieuwe besturingssysteem van Microsoft zal werken als deze gelanceerd wordt. De normale desktop variant van Internet Explorer 10 biedt uiteraard wel ondersteuning aan plugins en de Flashplayer.

Hieronder een voorproefje van de Flash-game Molehill die op de Adobe Flash Player 11 werkt.