1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Twitter heeft een eigen iOS-event aangekondigd. De reden hiervan is dat Twitter geïntegreerd zal worden in iOS 5 en het bedrijf direct een zo breed mogelijke integratie wil hebben met andere applicaties.

Om die reden heeft Twitter dan ook twee iOS-events georganiseerd voor zo’n 150 ontwikkelaars per event. Wie er op 10 oktober tussen 18:00 en 21:00 bij wil zijn in Londen en twee dagen later op hetzelfde tijdstip in New York moet er snel bij zijn. Het bedrijf is duidelijk over het onderwerp van de bijeenkomst voor ontwikkelaars; de integratie van Twitter in hun applicaties.

Daarnaast brengt de intergratie in iOS 5 het een en ander aan nieuwe features. Zo zal Twitter bijvoorbeeld direct vanuit de instellingen van iOS 5 te downloaden zijn. Momenteel dient de applicatie nog gedownload te worden vanuit de App Store. Daarnaast zouden er ook verschillende verbeteringen voor ontwikkelaars zijn doorgevoerd in de nieuwe versie. Zo wordt het bijvoorbeeld makkelijker om tweets uit een applicatie te versturen via het nieuwe Tweet sheet. Deze nieuwe functie is in staat om een url te verkorten, kunnen een locatie toevoegen, karakters tellen en foto’s uploaden naar de microblogdienst.