Scammers hebben ingespeeld op het overlijden van Steve Jobs. Dit hebben zij gedaan door een fanpage op Facebook aan te maken met de naam "R.I.P. Steve Jobs". Op de fanpage zijn meerdere berichten geplaatst waarin vermeld werd dat er 50 Apple producten verloot zouden worden. De link die in het bericht stond verwees echter naar een met malware geïnfecteerde pagina waar online gegokt kan worden.

Scammers grepen het overlijden van Steve Jobs dus met beide handen aan. Op Facebook hebben ze een succesvolle pagina opgezet waarin verwezen werd naar met malware geinfecteerde websites. De fanpage wist in totaal maar liefst 90.000 fans te behalen voordat de pagina om 8 uur vanmorgen verwijderd werd door Facebook. Elke seconde kreeg de fanpage 5 nieuwe fans.

Directeur Luis Corrons van PandaLabs (Panda Antivirus) zegt dat we dit hadden kunnen verwachten, scammers zien het overlijden van Steve Jobs als een grote kans. "Jammer genoeg, toen we hoorden van Steve Jobs dood, wisten we dat scammers dit zouden gebruiken. Het is niet ongebruikelijk voor criminelen om misbruik te maken van belangrijke gebeurtenissen om malware te verspreiden zodat ze zoveel mogelijk slachtoffers kunnen maken." aldus Luis Corrons.

PandaLabs heeft het vermoeden dat het deze keer om dezelfde scammers gaat als eerder dit jaar. Toen hebben scammers met de herdenking van de aanslagen op 11 september eenzelfde actie ondernomen om zoveel mogelijk computers te infecteren.