1 min Applications

BlackBerry-bezitters kunnen niet meer pingen

BlackBerry-bezitters kunnen op dit moment geen gebruikmaken van Ping, de berichtendienst van BlackBerry, reden hiervoor is dat er momenteel een storing gaande is in een datacenter in Slough. Zakelijke BlackBerry-klanten zouden geen hinder ondervinden van de storing.

BlackBerry-bezitters kunnen niet meer pingenInmiddels ligt de berichtendienst er al enkele uren uit en is er nog geen oplossing voor het probleem in zicht. Al heeft provider Hi via Twitter laten weten dat RIM, het bedrijf achter de BlackBerry’s, hoopt dat de storing rond 17:00 uur is opgelost.

De storing treft alle BlackBerry-gebruikers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Al het berichtenverkeer van deze gebruikers wordt afgehandeld door het datacenter in Slough. Amerikaanse gebruikers hebben dus geen last van de storing, hun berichten worden via een datacenter in de VS afgehandeld.

Op Twitter gaat het op dit moment hard met de berichten over BlackBerry. Gebruikers uiten massaal hun ongenoegen over het feit dat het pingen onmogelijk is.

UPDATE:
Sinds middernacht is het weer mogelijk om de Blackberry berichtendienst te gebruiken.