1 min

In grote delen van de wereld ondervinden Vodafone-klanten momenteel last van storingen binnen het BlackBerry-netwerk van Research in Motion (RIM). De problemen zitten enkel in sommige diensten die met data werken, het is gewoon mogelijk om te bellen en sms’en.

De storing reikt van Europa tot het Midden-Oosten en Afrika, zo bevestigde RIM tegenover Techzine:
"We zijn op de hoogte dat Vodafones service issue gevolgen heeft voor sommige BlackBerry-klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. We ondersteunen Vodafones inspanningen om de service issue zo snel mogelijk op te lossen."

Volgens Vodafone kunnen klanten bellen en sms’en maar liggen sommige andere diensten er momenteel uit. In Nederland lijkt voornamelijk geklaagd te worden over de Ping-dienst, die weigert. Er worden ook problemen gemeld met het surfen over het internet en het gebruik van de mail-cliënt.

Vodafone heeft op het moment niet bekend gemaakt wat de storing op het netwerk veroorzaakt en wanneer de problemen voorbij zullen zijn. BlackBerry-toestellen ondervinden bij andere telecomproviders voor zover bekend geen problemen.

Update (13:37): Statement RIM verwerkt in artikel.

Update (14:16:
Vodafone meldt op de ondersteuningspagina dat de problemen met BlackBerry-apparaten verholpen zijn. Mochten er nog problemen bestaan dan kan het opnieuw opstarten van het apparaat een oplossing zijn.