2min Devices

Blackberry diensten offline door storing

Alle Blackberry toestellen in Europa, het Midden Oosten en Afrika kunnen momenteel geen berichten en e-mails versturen. Het bekende pingen is momenteel dus ook onmogelijk. RIM, de fabrikant van de Blackberry-toestellen heeft momenteel last van een storing. RIM heeft inmiddels een verklaring laten weten alles in het werk te stellen om de storing op te lossen. Vorig jaar had de Blackberry dienst ook last van een storing in dezelfde werelddelen en toen duurde de storing bijna vier dagen.

RIM heeft nog niets los gelaten over de oorzaak van de storing of hoelang het nog gaat duren. Gebruikers uiten inmiddels hun onvrede op Twitter en zijn de storing van oktober vorig jaar duidelijk nog niet vergeten. Voor RIM is het te hopen dat het de storing zo snel mogelijk kan oplossen anders loopt het imago van het bedrijf wederom een flinke deuk op.

RIM verkeerd net als Nokia in zwaar weer door de opkomst van de nieuwe smartphones. Beide bedrijven hebben veel marktaandeel verloren aan de iPhone van Apple en de Android-toestellen van verschillende fabrikanten. RIM hoopt begin 2013 met Blackberry OS 10 een comeback te maken en weer de stijgende lijn in te zetten. Een grote storing zoals vorig jaar kan het bedrijf dus duidelijk niet gebruiken.