2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na maanden vertraging is de app gisteren dan eindelijk gelanceerd: de Facebook-app voor de iPad. Deze is sinds gisterenavond gratis te downloaden. De app was al eerder uitgelekt maar nu dan ook echt voor iedereen beschikbaar.

Vanaf nu hoeven we niet langer te speculeren of op uitstel te wachten, de Facebook-app is vanaf nu kosteloos te downloaden. Enkele maanden en vele geruchten verder is de app gisteren officieel gelanceerd. De technologiewebsite TechCrunch toonde zelfs gelekte screen shots van de nieuwe app, maar vanaf nu kan iedereen zelf de app installeren en gebruiken. Goed nieuws dus voor de ruim 350 miljoen gebruikers die maandelijks Facebook vanaf hun mobiele apparaat raadplegen.

Alle Facebook-functies die je ook op de website tegenkomt zijn terug te vinden in de app, zoals de nieuws feed, prikbord, fotoalbums en Facebook Chat. Ook worden gebruikers op de hoogte gesteld als er nieuwe meldingen zijn op Facebook, zoals het ontvangen van een bericht, het getagd worden in een foto of een andere verzoek.

De Facebook-app voor de iPad is maandenlang discussievoer geweest voor techwebsites. Na veel geduld is de nieuwe app dan eindelijk gelanceerd. Gelukkig niet nog meer uitstel voor de liefhebbers, zoals bijvoorbeeld het geval is bij de nieuwe functionaliteit Timelines.

Tegelijk met de lancering van de iPad app van Facebook komt het bedrijf ook met een HTML5 app voor Facebook, welke door alle andere tablets en computers is te gebruiken. Deze app is te benaderen vanuit een browser door naar touch.facebook.com te surfen.