Gisteren lanceerde de grootste website ter wereld, Facebook, zijn eerste iPad-applicatie. Vlak na de lancering stroomde de eerste foutenrapporten echter ook binnen. Gebruikers vermelden dat Facebook de applicatie beter had moeten testen, zodat deze na behoren zou werken. Er zouden nu nog veel te veel fouten inzitten.

Het heeft ruim 18 maanden geduurd voordat de Facebook iPad app werd gelanceerd. Waarom het zolang moest duren wilde Facebook niet zeggen, het enige wat het erover kwijt wilde was het volgende; "We sturen de app nu de wereld in omdat deze klaar is", aldus Bret Taylor, Facebooks technologiebaas. Nu blijkt dus dat de app niet foutloos werkt en gaat soms zelfs op zwart. Sommige vragen zich dan ook af waarom Facebook de app niet eerst wat beter heeft getest.

De problemen ontstaan voornamelijk als de iPad op een dock wordt aangesloten. Dan verdwijnt de ‘Plaatsen’-knop en kunnen berichten niet worden verstuurd. Wel zijn de gebruikers tevreden over de fullscreen functie voor het bekijken van foto’s en de chatmogelijkheid die de applicatie biedt.

Facebook is met 1 biljoen pageviews en 870 miljoen unieke bezoekers de grootste website ter wereld. Volgens Facebook surft de helft van zijn maandelijkse 350 miljoen mobiele gebruikers via een browser. De andere helft doet dat via applicaties op zijn telefoon of tablet.