2min

Sean Parker en Shawn Fanning, twee jongens die in de jaren negentig de online muziekdienst Napster ontwikkelden, hebben besloten om zich in een nieuw avontuur te begeven. Ditmaal willen ze een nieuw sociaal netwerk in het leven roepen waarmee gebruikers met elkaar kunnen chatten via de webcam.

Bij het horen van dit idee zullen de meeste lezers meteen ‘Chatroulette’ zeggen, maar Parker en Fanning benadrukken dat het om een nieuw, geheel ander, sociaal platform gaat dan Chatroulette. Ze zouden overwogen hebben om Chatroulette over te nemen, maar besloten uiteindelijk om zelf een idee uit te werken. Beide heren hebben de handen ineen geslagen om geld bijeen te sprokkelen voor hun nieuwste initiatief genaamd Airtime.

Met Airtime kunnen gebruikers met elkaar chatten via de webcam. In tegenstelling tot Chatroulette gebeurt dit niet geheel lukraak, maar worden mensen aan elkaar gekoppeld die bijvoorbeeld dezelfde hobby’s en interesses hebben, maar dat niet van elkaar weten. Daarnaast is het ook mogelijk om een eigen netwerk van vrienden te onderhouden. Je zou het als een soort van Chatroulette kunnen zien, maar dan met een sociaal netwerk eraan gekoppeld.

Naar eigen zeggen hebben de heren al 8 miljoen dollar bij investeerders binnen weten te halen. Onder de geldschieters horen beroemdheden zoals acteur Ashton Cutcher, Justin Biebers verkoopagent Scott Braun en de artiest Will.I.Am (een van de leden van de Black Eyed Peas). Parker en Fanning verwachten dat Airtime dit jaar nog online zal gaan.

Onlangs berichtte Techzine nog dat Napster, de online muziekdienst die beide heren gezamenlijk opgericht hebben, van eigenaar is verwisseld. De Amerikaanse webwinkelketen Best Buy heeft het bedrijf verkocht aan de muziekdienst Rhapsody.