1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Imago is enorm belangrijk voor Apple, een Britse medewerker die een kritische noot uitte over Apple op zijn Facebook-account heeft dit aan den lijve ondervonden, hij werd op staande voet ontslagen vanwege zijn kritische bericht.

Zijn leidinggevende claimt dat de medewerker zich schuldig heeft gemaakt aan "grove nalatigheid". Volgens de advocaten van Apple is het bedrijf zeer helder tegenover nieuwe medewerkers: zij mogen geen enkele vorm van commentaar naar de buitenwereld uiten over het bedrijf of diens producten. Deze opmerkingen kunnen het imago van Apple schade toebrengen, iets waar het bedrijf grote waarde aan hecht.

De ontslagen medewerker is onmiddellijk naar het Labor Agency gestapt, de Britse vakbond. Mogelijk krijgt dit voorval dus nog een staartje.

Werkgevers maken steeds vaker gebruik van sociale media om potentiële kandidaten te screenen. Ze kijken dan of de vaardigheden overeenkomen met de cv, wat voor opmerkingen de persoon plaatst en of deze gepaste foto’s online heeft geplaatst.

Zelfs als je bent aangenomen ben je kennelijk nog steeds niet veilig. Sommige werkgevers gebruiken social media niet alleen om te screenen, maar ook om te monitoren. Dit voorval leert ons dat we erg zorgvuldig met onze mening moeten omgaan en het niet verstandig is om deze altijd aan iedereen te openbaren.