1 min

Tags in dit artikel

, ,

Zondagochtend heeft er een brutale roofoverval plaatsgevonden in Parijs. Daarbij is een vrachtwagen gestolen die ruim 6000 exemplaren van de nieuwe game Call of Duty: Modern Warfare 3 van game developer Activision vervoerde.

Twee gemaskerde overvallers bedwelmden de chauffeur met traangas en sleurden hem daarna uit de cabine. Vervolgens reden ze met de vrachtwagen ervandoor. Achterin zaten zo’n 6000 exemplaren van de nieuwe game Call of Duty: Modern Warfare 3. De waarde van de gestolen goederen wordt op ruim 400.000 euro geschat. De roofoverval vond tien kilometer buiten Parijs plaats.

RTL schrijft dat de Franse politie diverse veilingwebsites in de gaten houdt voor het geval de overvallers de buit proberen te verkopen. Let dus goed op: als je deze game tegen een lagere prijs tegenkomt dan de winkelprijs, dan is er de kans dat je een gestolen exemplaar koopt en je dus schuldig maakt aan heeling.

Vanaf vandaag is Call of Duty: Modern Warfare 3 officieel te koop in de winkel. Wie niet zoveel geduld had kon afgelopen nacht in een van de 475 winkels terecht die speciaal voor de verkoop van de game afgelopen nacht geopen waren. Enkele winkeliers hebben, bewust of onbewust, deze game al malen verkocht aan consumenten vóór de officiële verkoopdatum. Gamers die het spel vóór de releasedatum hebben gespeeld, lopen het risico dat hun Xbox Live-account geblokkeerd wordt.